neděle 14. února 2016

Poslanci, to jako vážně?


VOSA 2: 

Říkám si -  jak je možné, že naši poslanci ve sněmovně nedokáží odsouhlasit v jeden den zákon, který je na programu. Mají tam zřejmě volnější morálku. Jednou chybí ten, jindy onen se nedostaví.
Když nesouhlasí, raději než aby hlasovali, odejdou z místnosti do bufetu.
Já bych jejich nepřítomnost při hlasování započítala jako ano, jste tady, tak co.

Dávno víme, že se někteří nevěnují programu. Někdo si prohlíží zahraniční katalog, jelikož doma se už nechce výběrem zatěžovat, někteří spí, mají zřejmě únavový syndrom. Není se co divit. Zvládání ve starším věku výchovy malých dětí a přizpůsobit život o několik let mladší partnerce dá zabrat. To by nevydržel ani kůň. Do práce si chodí odpočinout.

V teple a nic dělání člověk lehce zabere. Potom se jeden nesmí divit, že zákony jsou pro běžný lid na palici. Neulehčí, nepomáhají svobodným matkám, rodinám s dětmi, seniorům, tělesně postiženým atd. v jejich nesnadných situacích. Kam by se naši páni poslanci hnali. Nestihnou-li během svých volebních roků z křesla dané zákony, stihnou je ti po nich, žádný spěch, hlavně, že je tu teploučko, bufetíček skoro zadara a sype to.

Říkám si, jak je to možné, že naši poslanci ve sněmovně nedokáží odsouhlasit v jeden den zákon, který je na programu – už to vím.

Žádné komentáře:

Okomentovat