úterý 14. března 2017

70 let nejí a nepije! Podvod, nebo zázrak?



Bez vody vydrží člověk přibližně tři až pět dní, bez jídla déle než měsíc. Někteří z nás ale tyto obecné představy popírají. Tajemných fakírů z Indie, kteří údajně přežívají jen ze slunečního svitu, stále přibývá. Prahlad Jani je jedním z nich. Dnes poodhalíme jeho neuvěřitelný příběh. Může skutečně lidské tělo přežít přes sedmdesát let bez tak důležitého zdroje energie?

Podle svých slov Prahlad Jani již od osmých narozenin nepozřel vodu, ani potravu. Nyní sedmaosmdesátiletý sádhu (poutník) je považován za svatého muže.

Němečtí, indičtí i světoví odborníci muže po čtrnáct dní neustále monitorovali. Také zaznamenávali každý jeho pohyb na několik kamer. Za celou dobu „pokusu“ se muž nevyprázdnil. Přestože se v jeho močovém měchýři vytvořilo malé množství moči, sama se vstřebala do těla. Muž za celých čtrnáct dní nepozřel vodu, ani potravu. Lékaři, kteří několikrát denně prováděli na muži testy, s touto zprávou veřejně vystoupili a rozhodli se dokonce natočit o celém pokusu dokument.

(Inedia = schopnost žít bez jídla. Její myšlenka tvrdí, že lidé mohou přežít z prány.)

Prahlad Jani je světová rarita, muž, na kterém byly skutečně provedeny seriózní pokusy. Lékaři byli nuceni přiznat, že skutečně je možné takto žít. Ovšem jedná-li se o stav, kterému se může přiblížit každý smrtelník, či je-li Prahlad Jani skutečně jedinou světovou raritou lidského druhu, zatím zůstává v budoucnosti dalšího vědeckého výzkumu.

Vosa 3
Článek zvěřejnila příbuzná i na Facebooku, není zkopírovaný. Fotky se mohou lišit, já k článku navrhla a připojila ty zde na blogu.

Žádné komentáře:

Okomentovat